DOOR HET OOG VAN DE FOTOGRAAF

In deze rubriek
bieden wij funeraire fotografen
de mogelijkheid uit hun werk te publiceren,
hetzij willekeurig: hun beste foto’s
hetzij thematisch: rond een bepaald thema of begraafplaats
hetzij op een andere manier

Klik op de foto om het document in PDF te openen.

  fotogast 001

PATRICK JANSSENS

Patrick Janssens (1960) begon al vroeg met fotograferen, maar ‘om eens iets anders te proberen’ ging hij in 2016 begraafplaatsen fotograferen en werd al snel gegrepen door het funeraire virus.
Zijn specialiteit is de zwart-wit fotografie. 

Hier vertelt hij over zijn fascinatie.

 

fotogast 002

BERT PIERIK

Bert Pierik (1961) is de vierde generatie beheerder van begraafplaats Bergklooster in Zwolle. Hij begon al jong te fotograferen met de begraafplaats als dankbaar onderwerp. Als fotoredacteur van het blad Terebinth fotografeerde hij overal in Nederland.

Hier ‘vertelt’ hij over Bergklooster: Het is een beetje een historisch stripboek geworden.

fotogast 003

ANDRÉ CHABOT

André Chabot (1941) noemt zichzelf ‘specialist in begraafplaatsen en funeraire kunst’. Overal ter wereld heeft hij op begraafplaatsen gefotografeerd, altijd in zwart-wit.
Zijn fotoverzameling bestaat uit meer dan 200.000 foto’s.

In deze bijdrage heeft hij daaruit een selectie gemaakt van foto’s, die rond een funerair thema in 14 boekjes zijn gepubliceerd.

fotogast 004

KAREN NADINE SMITS

Karen Nadine Smits (1972) had al jong een voorliefde voor fotografie, maar wist pas later haar weg daarin te vinden. En pas de laatste jaren heeft begraafplaatsfotografie haar hart gestolen.

In deze bijdrage laat ze haar interesse en fascinatie zien in tekst en vooral in beeld hoe men met afscheid, dood en rouw omgaat op begraafplaatsen.

fotogast 005

JAN POOS

Jan Poos (1958) begon op zoek naar afleiding en ontspanning een aantal jaren geleden met fotograferen en werd lid van een fotoclub.
Hij houdt zich vooral bezig met natuurfotografie en begon op zoek naar een thema voor een fotoexpositie met het bezoeken en fotograferen van begraafplaatsen.

In deze bijdrage laat hij een aantal van zijn foto’s zien.

fotogast 006


LEON BOK


Leon Bok (1965) had al vroeg een fascinatie voor fotografie. Dat dat later meer dan een hobby zou worden, lag niet meteen in de verwachting. Sinds 2003 legt hij zijn bezoeken aan begraafplaatsen over de hele wereld vast. Niet voor het mooie, maar om het vast te leggen voor later, voor onderzoek en soms ook als hard bewijs.

Hier vertelt hij over het waarom.