CONTACT 

  01 info
Rindert Brouwer & Jeannette Goudsmit
 

Rindert Brouwer (1943) en Jeannette Goudsmit (1945) hebben zich vanuit persoonlijke interesses en vanuit raakvlakken met hun respectievelijke vakgebieden, op een aantal funeraire terreinen gespecialiseerd.

Rindert Brouwer was tot zijn pensioen leraar levensbeschouwing.
Vanuit zijn beroep en persoonlijke fascinatie heeft hij zich steeds meer verdiept in de cultuurgeschiedenis van dood, begraven en begraafplaatsen. Hij schreef boeken over Europese begraafplaatsen, was actief lid van de vereniging voor funeraire cultuur De Terebinth, organiseerde met zijn vrouw Jeannette twaalf funeraire reizen door Europa en onderhoudt deze website, waaraan hij om de drie maanden nieuwe artikelen toevoegt.

Jeannette Goudsmit was tot haar pensioen ziekenhuismaatschappelijk werker.
Zij fotografeert begraafplaatsen, haar foto's zijn te vinden op deze website. Zij was actief lid van De Terebinth en zij organiseerde samen met haar man Rindert de funeraire reizen door Europa. In de rubriek Verlieskunst zijn op deze website haar creatieve uitingen terug te vinden: o.a. ontwerpen van rouwkaarten en condoleancekaarten, keramische herinneringsmonumentjes en urnen. Van haar hand zijn ook de columns.

CONTACT

Om contact met ons op te nemen, kunt u een mail sturen naar onderstaand e-mailadres:
terre.aarde @ planet.nl
Om voor u en ons spam te vermijden, staat het e-mailadres hier met spaties.
U moet het e-mailadres zonder spaties typen.

 

Wie denkt dat dit een sombere en treurige website is, vergist zich. Wie denkt, dat het bezoek aan (buitenlandse) begraafplaatsen vol kommer en kwel zit, vergist zich. Humor is overal te vinden, ook in de funeraire wereld. Denk aan de grafspreuk die wij aantroffen op een begraafplaats in Stuttgart:

"Herr, gib mir einen heiligen Humor, der jeden Tag erhellt ".